Salmon Faverolles face parte din rasele mixte. Este foarte apreciata pentru carnea sa fina,productia de oua este buna, puii sunt destul de precoci.
Mai este crescuta si pentru frumusetea penajului.Caracteristici:prezenta a 5 degete,un cap care seamana putin cu bufnita.
Denumirea vine de la o localitate din Franta: Faverolles. S-a obtinut prin incrucisarea gainilor de tara cu diverse rase: Brahma, Cochin, Langshan, Houdan, Dorking.
Initial s-a urmarit producerea unei carni de calitate.
A fost omologata abia in 1922.
Cocosul aregreutatea de 3,5-4 kg. iar femela 2,8-3,2.
Exista doua varietati, daca le putem numi asa (desi este impropriu):
- cea franceza (tara de origine a rasei) - principalul factor de diferentiere, culoarea, mai deschisa atat la gaini cat si la cocosi;
- cea germana - culoare mai inchisa (mai ales la gaini), din cele vazute de mine, acestea sunt mai apreciate de crescatorii romani.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.